Contactavonden 2010

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

13 December verslag contactavond

Aquariumquiz door Frans Smulders

Op de laatste contactavond van het jaar stond er voor onze vereniging iets nieuws op het programma,namelijk een quiz. Een pen zou onontbeerlijk zijn deze avond,dus de meeste hadden gevolg gegeven aan de oproep en dit schrijfgerei wel meegenomen. Ons eigen lid Frans Smulders had voor deze avond een aquariumquiz in elkaar gezet De quizvragen gingen over allerlei onderwerpen welke binnen de hobby thuishoren.

 

Via multiplechoice konden de vragen beantwoord worden. De vragen waren zeer gevarieerd en hier en daar rees er toch twijfel bij de aanwezigen leden welk vakje er nu aangekruist diende te worden.Tussen de vragen door kwamen er foto`s voorbij welke door Frans gemaakt waren bij de gastheer of vrouw van de bakkenschouw,zodat we hier ook nog even van konden genieten.

Lees meer: 13 dec verslag contactavond

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

8 November verslag contactavond

Uitslag huiskeuring door Ron van Brakel

 

Vanavond is de keurmeester Dhr Ron van Brakel aanwezig om zijn ervaring voor de tweede keer ten gehore te brengen over de huiskeuring. Nadat onze voorzitter de avond had geopend,is er een bespreking geweest die voor iedereen leerzaam was. Uiteraard is iedere beoordeling een veroordeling maar de boventoon was dat de aangeboden aquaria er goed onderhouden en verzorgd uitzagen. Dit ondanks dat diverse deelnemers een algenplaag net achter de rug hadden. Esthetisch is ieder aquarium iets sterker te maken. Maar juist daarom doen de meeste aquarianen mee met de keuring. Om in de loop van een aantal keuringen op een rij,een mooi ingericht aquarium te hebben in de huiskamer.Met het vissenbestand was het doorgaans goed. De school met een advies van 12 stuks werd soms ruimschoots overschreden.Bij een enkeling was de grootte van een vis een opmerking,die mag nog wat groeien. Of worden deze niet erg groot voor dit aquarium. De aanwezigen kunnen terugkijken naar een gezellige en leerzame avond.Een woord van dank aan Ron van Brakel en Frans Smulders,fotograaf en samensteller van de powerpoint presentatie is hier zeker op zijn plaats.

Lees meer: 8 November verslag contactavond

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

11 November gastheer van de maand

Jeroen Ostendorf

Trichogaster leeri Diamantgoerami
Cheirodon axelrodi kardinaaltetra s
Petitella georgiae roodneuszalmen
Prionobrama filigera glasroodvinzalmen
Carnegiella strigata marmerbijlzalmen
Corydoras sterbai  
Corydora1s aeneus  
Corydora`s melanistius  
Corydora`s melini  
Corydora`s schwartzi  
Barbus titteya  

 

 gastheer van de maand jeroen ostendorf  1.jpg - 546.32 Kb

   

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

11 Oktober verslag contactavond

Eigen avond door leden van MRC

 

Deze avond zouden we een lezing hebben over zoutwateraquaria,deze kon helaas niet doorgaan omdat de spreker was verhinderd. Zodoende hebben we een gezellige avond gehad,die mede mogelijk is gemaakt door Piet de Leeuw,die het voortouw heeft genomen en onze eigen leden. Verschillenden vragen kwamen aan de orde deze avond,zoals de vraag van Jan de Wit: hoe kom ik van de blauwe algen af? Jan heeft 18 mogelijkheden geprobeerd maar het enige wat er uit kwam was dat de planten stopten met groeien. De waardes waren nitraat 20 fosfaat 0,1 Ph 6,8-7,2 KH 5. Jan tobt al 13 jaar hiermee vandaar ook deze vraag. Blauwe alge is geen plant maar een eencellig organisme. Verkeerde lichtinval is zeker niet de oorzaak! Vaak is een oorzaak vervuiling van het water door teveel afvalstoffen. Voorkomen van blauwe alge is een regelmatig onderhouds ritme. Wekelijks 25% verversen,houd de KH tussen de 3 en 4 en afwisselend voeren. Lichtintensiteit heeft er niks mee te maken deze alge groeit ook in het donker.

Lees meer: Verslag contactavond 11 Oktober

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

14 Oktober Gastheer van de maand

Harry Spierenburg

Vissen bestand Plantenbestand
2 Trichogaster trichopterus Aponogeton crispus bulb
1 Ancistrus temmencki Cryptocorinen diversen
8 Hemigrammus ocellifer Saurusus cernuus
30 Cheirodon axelrodi Echinodorus amazonicus
8 Corydoras sterbai Vallisneria spiralis
3 Botia striata Waterval
? Hyphessobrycon callistus Microsorum pteropus
  Nymphea Lotus rood
   

h.spierenburg.jpg - 216.77 Kb

gastheer van de maand harry spierenburg.jpg - 289.11 Kb

 

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL