Contactavonden 2009

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

Verslag contactavond van 14-12-2009

Spreker Jan de Wit

 

Deze avond werd geopend door Piet de Leeuw met de maandelijkse mededelingen.We hebben nu opslagruimte voor een gedeelte van onze bieb zodat sommige boeken weer beschikbaar worden voor onze leden.De spreker van vanavond is Jan de Wit,met als onderwerp het vermeerderen van
aquariumplanten.Jan kwam goed beslagen ten ijs,met een zelfgemaakte powerpointpresentatie ipv dia`s.Wanneer men planten wil vermeerderen op droogcultuur kan men het beste vijveraarde gebruiken, daar zit klei in en houd goed vocht vast. Daarbovenop gewassen maaszand. Laat nooit de bakjes uitdrogen en zorg voor een goede ventilatie.Gebruik de oksels van de planten en snij de rest van de steel eraf zoals ook de blaadjes deze kunnen anders gaan rotten.

Lees meer: Verslag contactavond 14 December

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

17 December Gastvrouw van de maand

Cindy Goedbloed

Ongeveer acht jaar geleden is de Malawikoorts bij mij toegeslagen,met als resultaat zo`n 8000 liter,met daarin rondzwemmende Malawichicliden. Zo`n 2700 liter ervan is mijn showaquarium met een flinke bioloog erbij. Daarin zwemmen in totaal 23 vissen rond. De rest van het Malawiwater bevindt zich in de kweekruimte. Daar zwemmen nog 24 soorten Malawi chicliden rond,waarvan enkele zeldzame chicliden. Tevens zijn daar ook veel jonge vissen te bewonderen. Al met al flink wat kijkplezier. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 

wg Cindy Goedbloed.

Lees meer: 17 December Gastvrouw van de maand

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

9 November verslag contactavond

Uitslag huiskeuring door Ron van Brakel en Gerard Schouw

 

Vanavond waren wij bijeen voor de uitslag van de huiskeuring 2009. De huiskeuring is gedaan door keurmeester Ron van Brakel. Er waren 10 deelnemers dit jaar. De zaterdag dat er gekeurd is was een volle dag. Om alle deelnemers op tijd te bezoeken moest er constant op de tijd gelet worden. Ondanks dat hadden de keurmeesters voldoende aandacht voor de vivaria die werden aangeboden. En uiteraard was er bij ieder aquarium het nodige praatje van waarom waarvoor,hoeveel en zou je niet dat. Van de 10 deelnemers bleek dat er 8 in aanmerking kwamen voor een bondsdiploma.

Lees meer: Verslag contactavond 9 nov

   

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

12 November gastheer van de maand

Chris Janssen

 

Hoewel al eens eerder gastheer geweest,is dit wel de eerste keer dat mijn aquarium in ons clubblad staat. Ik ben al met visjes bezig vanaf mijn twaalfde jaar,een goudvis in een kom. Daarna ben ik tropisch gegaan met een aantal zwaarddragers en guppies in een zogenaamde volglazen accubak op de schoorsteenmantel. Op mijn veertiende kreeg ik een echt aquarium met ijzer frame van 60x30x30 cm. Dit heb ik ongeveer vijf jaar gehad. Daarna een periode dat ik geen bak had,maar al snel na definitieve vestiging in Limburg heb ik een tweedehands bak gekocht van 120x40x40cm.Deze bak heb ik jaren gehad,totdat ik naar Breda kwam. Ook hier weer een aantal jaren geen aquarium,maar toen mijn schoonouders hun aquarium opdoekten melde ik mij als geinteresseerde,hetgeen resulteerde in een schenking van de bak 80x40x40 cm en meubel.Deze bak was eigenlijk te klein voor mij en al snel heb ik gereageerd op een advertentie in de krant. Dit leverde mij een aquarium van 120x40x40 cm op met vissen,planten en een heleboel accessoires.

Lees meer: 12 November Gastheer van de maand

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

12 Oktober verslagcontactavond

Amerikaanse Cichliden a la carte van Willem Heijns

 

Deze avond was voor de eerste keer op onze nieuwe locatie, te weten Bezoekers Centrum Wolfslaar. Het verzoek van BCW was om de poorten te sluiten als iedereen binnen is. De vraag was ook om de auto`s te parkeren op de parkeerplaats om de rust van de dieren op het terrein niet te verstoren. Uiteraard gaan wij aan deze verzoeken gehoor geven,dus mensen probeer op tijd binnen te zijn.Indien u verlaat bent wilt u dan even op het raam kloppen.Deze avond werd geopend door Peter Snepvangers met allen welkom te heten op het BCW en de maandelijkse mededelingen.Hierna werd het woord gegeven aan onze spreker Dhr Willem Heijns met zijn lezing cichliden a la carte.

Lees meer: Verslag contactavond 12 Oktober 2009

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL