Contactavonden 2007

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

10 December Cichliden Speciaal

Lezing van Dhr Willem Postma

Deze keer hadden we het genoegen dat Willem Postma een lezing kwam geven met als onderwerp "Cichliden speciaal". Als eerste gingen we een stukje terug in de tijd naar Graaf Carl van LinnĂ©. Hij is diegene geweest die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de naamgeving van de vissen zoals we die de dag van vandaag kennen en dan met name over de baarsachtige. Om te kunnen zien of we met een baarsachtige of met een cichlide te maken hebben is heel eenvoudig te zien.We kunnen ze aan het aantal neusgaten herkennen.Zo heeft een baarsachtige vier neusgaten en een cichlide maar twee.

Lees meer: Chichliden Speciaal

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

12 November uitslag huiskeuring

Door Adrie van Holstein en Cor Stam als gastkeurmeester
 


Deze avond was het zover en wel de spannendste avond van het seizoen. De uitslag van onze huiskeuring. We hadden acht deelnemers voor de huiskeuring dit jaar, waaronder twee speciaal-bakken,een zeebak en vijf gezelschapsbakken. De bondskeurmeester,Adrie van Holstein,was zeer te spreken over de kwaliteit van onze bakken er waren geen slechte bakken bij,dus was het zeer moeilijk voor hem om ze te beoordelen.

Lees meer: Uitslag huiskeuring

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

15 November Gastheer van de maand

Bart Broeders

Hallo medeaquarianen een beleving over mijn nieuwe bak. Anno 2005, mijn vrouw wilde verbouwen,nieuwe keuken,muur uitbreken enz enz........... Dus nou ja zeg ik tegen mijn vrouw jij een nieuwe keuken,dan wil ik een nieuw aqurium. Al gauw werd de deal gesloten,dus ik verbouwen en mijn huidige bak nou die stond natuurlijk al snel te verwaarlozen ( die stond terwijl al stijf van de blauwe algen). Halverwege 2006,de verbouwing schoot al op,dus begon ik ook aan mijn nieuwe aquarium te denken.

Lees meer: Gastheer van de maand

   

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

8 Oktober De aquariumflora

Een lezing van Dhr Frans Maas

In tegenstelling tot hetgeen in het boekje stond was er deze maand geen praatavond,maar werd de lezing gegeven welke we nog te goed hadden van Frans Maas met als titel "De Aquariumflora". Net zoals in de natuur waar de planten en bomen een functie hebben zoals het produceren van zuurstof en CO2, zo hebben ook onze aquariumplanten een functie in ons aquarium. Het aanbod van planten is tegenwoordig zo groot, dat er ook zeer veel gekweekte vormen zijndie in de natuur niet voorkomen mag de pret niet drukken,over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Goed groeiende aquariumplanten scheidenstoffen af welke de groei bevorderen en een remmende werking hebben op algengroei. De bladgroenkorrels geven de bladeren kleur ja zelfs rood!

Lees meer: De aquariumflora

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

11 Oktober - Gastheer van de maand

Ronald Goorts

Hallo,ik ben Ronald Goorts,30 jaar en sinds 6 jaar lid van aquariumvereniging Minor-Rasbora-Combinatie.De afgelopen twee jaar zit ik ook in het bestuur en beheer de website www.avmrc.nl.

Lees meer: Gastheer van de maand

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL