Contactavonden 2016

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

11 April verslag contactavond

Ziekte en micro organisme spreker Peter Oranje.

Deze avond werden we op de hoogte gebracht door Peter op het gebied van visziekten. Hij begon met de groepering van de verschillende visziekten te weten: Virus, bacterie, schimmels, protozoen, wormen en overige parasieten. Deze groep is altijd latent aanwezig en de weerstand van de vissen is het beste medicijn.

Lees meer: 11 April verslag contactavond

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

14 Maart verslag contactavond

Eigen avond MRC

Deze avond hadden we een eigen avond waarin iedereen weer gezellig dingen kon vragen of vertellen. Lekker kletsen als leden onder elkaar. Zo krijg je dan een praatje met die en een praatje met een ander.

Lees meer: 14 Maart verslag contactavond

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

 8 Februari verslag contactavond

Jan en Margje van der Heijden over Borneo

Vanavond zetten we na de huishoudelijke mededelingen Janus Pelkmans in de spotlights,die na enkele jaren van afwezigheid weer in onze gelederen terug keert. Jan welkom terug! Hierna krijgen Jan en Margje van der Heijden het woord, die ons meevoeren naar Borneo,meer precies Saba. Deze Maleise deelstaat ligt net boven de evenaar en telt ongeveer 2.500.000 inwoners op zo'n 72.500 km2,en daarmee ligt de bevolkingsdichtheid aanmerkelijk lager dan in ons kikkerlandje. Over kikkers gesproken,die floreren daar,zo blijkt vanavond. Toch heeft de natuur het ook op Borneo zwaar te verduren door de oprukkende ontbossing voor de monocultuur van oliepalmen. Tot ongeveer 18.000 jaar geleden was Borneo verbonden met het vasteland van Zuid-Oost-Azie,wat verklaart waarom veel flora en fauna verwant is aan die van het Maleise vasteland en ook Sumatra.

Lees meer: 8 Februari verslag contactavond

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL