Contactavonden 2013

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

9 December verslag contactavond

Uitslag huiskeuring door John Frencken

 

 

De contactavond van 9 December is gewijd aan de uitslag van de huiskeuring. Na het gebruikelijke openingswoordje door de voorzitter is de avond voortgezet. Dhr John Frencken was de keurmeester die in September alle aquaria had gekeurd. De volgende aandachtspunten werden bijna bij iedere deelnemer grotendeels herhaald.Hier zien wij een mooi geintergreerd aquarium in de huiskamer.De planten zien er mooi en groeilustig uit. Wat betreft contrast en keuze blad kan er bij de meeste deelnemers nog veel gewonnen worden in diepte en kracht van het aquarium. Gedetailleerde opmerkingen waren: Lotus in combinatie met Balance is mooi,beter kleurcontrast geeft de Glyceria maxima of een wat groenere Balance. Blixa`s is een mooi uitgegroeide groep planten

Lees meer: 9 December verslag contactavond

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

11 November verslag contactavond

 

Na het beantwoorden van enkele vragen deed onze voorzitter een oproep aan alle leden om onze pr-stand te bemensen op zaterdag 21 december bij Meeuwesen. Dus kunt u enkele uurtjes missen meld u dan aan. Andre van Stijn was aanwezig met zijn vrouw. Dit was niet zonder reden. Andre is nl 25 jaar lid van onze vereniging.Derhalve werd hij in het zonnetje gezet en kreeg een jubileumaandenken van de bond opgespeld.Ook zijn vrouw werd niet vergeten en kreeg een bos bloemen.Na het officiele deel deed Andre zijn verhaal. Hij vertelde waar hij vandaan kwam en hoe hij in de hobby is verzeid geraakt. Waar een accubakje van 5 gulden al niet toe kan leiden.........

.

Lees meer: 11 November verslag contatavond

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

14 Oktober verslag contactavond

Zelf achterwanden maken door Rob van Erkel

 

 

Na de maandelijkse mededelingen kon onze voorzitter zijn eigen avond voor ons presenteren,met als onderwerp zelf achterwanden maken.Rob had een mooie presentatie gemaakt over dit onderwerp wat zeker voor veel mensen interessant is.Er zijn verschillende materialen om voor deze achterwanden te gebruiken met allemaal hun voor en nadelen.

Lees meer: 14 Oktober verslag contactavond

   

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

9 September verslag contactavond

Spreker Hans van der Hoeven Discus in showaquarium

 

 Na de gebruikelijke woorden van Rob werd het woord gegeven aan de spreker van vanavond Hans van der Hoeven met zijn lezing Discus in showaquarium. Eerst liet Hans zijn huidige hobby zien,namelijk het houden van een paludarium. Hans is begonnen met aquarium houden in 1969 wat in de loop van de tijd is overgegaan op het verzorgen van een paludarium. In zijn aquarium tijd hield hij zich bezig met het verzorgen van Discussen.Aan de hand van mooie plaatjes deelde Hans de ervaringen met ons.

Lees meer: 9 September verslag contactavond

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

10 Juni verslag contactavond

Eigen avond MRC Piet de Leeuw en Rob van Erkel

 

Deze avond was een eigen avond van MRC "voor leden door leden". Alweer de laatste contactavond voor de vakantie. Het was een gezellige avond waarbij onze leden onderwerpen konden aandragen die hun interesse hadden. En al gauw kwamen er onderwerpen aan bod die men behandeld wilde hebben.Terrasbouw,bemesting,aantal TL verlichting boven een aquarium en ledverlichting,voeren van vissen en filters en reiniging ervan. De rode draad werd getrokken door Piet de Leeuw en de vragen ervan door Rob en Piet maar ook eventueel door onze leden. We hebben al deze onderwerpen kunnen behandelen,maar natuurlijk niet allemaal uitgebreid,want dan zou het een latertje geworden zijn.Uiteraard werd er ook gezellig en veel gekletst over van alles en nog wat!

Lees meer: 10 Juni verslag contactavond

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL