Contactavonden 2006

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

10 December verslag contactavond

De Quiz door Frans Smulders

Op deze laatste contactavond van 2012 werden we getrakteerd op de quiz die door Frans Smulders alweer voor de derde keer in elkaar is gezet. We werden op moeilijk en minder moeilijke vragen getrakteerd. Als je het gehele jaar bij de lezingen goed opgelet hebt en het maandblad " Het Aquarium " goed leest, zou het makkie kunnen zijn,ware het niet dat Frans hier en daar een instinkertje had ingebouwd!

 

Lees meer: 10 December verslag contactavond

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

17 Januari Verslag jaarvergadering

 

Allereerst een excuus van onze voorzitter,deze was helaas verhinderd wegens ziekte. Deze vergadering werd nu geleid door Piet de Leeuw.Allerlei onderwerpen kwamen aan de orde vanavond,zoals sprekers voor de contactavonden.De nieuwe keurmeester voor dit jaar en natuurlijk alle verslagen van de secretaris,pr commissie,redactie en website. Alle verslagen werden door de leden goedgekeurd wat een goed gevoel geeft voor het bestuur,er was ook hard voor gewerkt.

Lees meer: 17 Jan Verslag jaarvergadering

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

11 December - Aquariumplanten en hun biotopen

Een lezing van Dhr. Brokke

Deze avond had als onderwerp: Aquariumplanten en hun biotopen

Deze avond hadden we de heer Brokke uitgenodigd om een lezing te verzorgen over aquariumplanten en hun biotopen. Met andere woorden waar in de wereld komen welke planten voor en hoe groeien en bloeien ze daar. Om deze planten vervolgens terug te zien in je eigen aquarium.

Lees meer: Aquariumplanten en hun biotopen

   

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

13 November - Bespreking en uitslag huiskeuring


Zoals gebruikelijk is de contactavond van november de uitslagavond van de door de vereniging gehouden huiskeuring. De huiskeuring van dit jaar was verricht de heer Henk Koolwaaij. Dus de heer Koolwaaij gaf acte de presens om de presentie op zich te nemen. Aan de hand van de prachtige foto’s gemaakt door Jan de Wit, Ronald Goorts en Koos Sanders vertelde hij wat hij gezien had op de dag van de huiskeuring. Hij gaf in zijn boeiende voordracht de deelnemers enkele aandachtspunten om de bakken beter en mooier te maken.

Lees meer: Bespreking en uitslag huiskeuring

 

Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

9 Oktober - Van wildvang tot nakweek

Van wildvang tot nakweek, door Dhr Tomey


Tijdens deze avond werd er gesproken hoe je kleine vis kunt opkweken tot volwassen exemplaren. Het is van belang dat vissen die uit eieren zijn gekomen eerst hun dooierzak op eten voor je begint met voeren. Vaak word er te vroeg begonnen met het voeren waardoor de waterkwaliteit verslechterd. Daarnaast is het ook van belang om met het juiste voer te beginnen, vaak zijn de vissen nog te klein om pekelkreeftjes te eten. Geef de jonge vis daarom eerst radar en of pantoffeldiertjes te eten.

Lees meer: Van wildvang tot nakweek

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL