Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

8 December Paludarium iets voor u?

Door Loek van der Klugt

 

Zoals gebruikelijk had de vereniging op de tweede maandag van de maand haar contactavond.Zoals gewoonlijk opende onze voorzitter de avond met de maandelijkse mededelingen. Hierna gaven we Loek van der Klugt het woord.

 

Hij bracht met verven zijn lezing Paludarium iets voor u? Eerst gaf hij een uitleg van het woord paludarium.Dit betekent namelijk moeras,dit demonstreerde Loek aan de hand van schitterende biotoopplaatjes die hij op zijn reizen had gemaakt. Tevens werd ingegaan op het bouwen van het paludarium en de ontwikkelingen die in de loop van tijd hebben plaatsgevonden. Namelijk van een dichte bak naar een geventileerde bak met voorraadtank. Ook behandelde hij het maken van de wanden en de plantjes en de dieren die toegepast kunnen worden in een paludarium. Daarnaast had hij voor ons nog een paar tips:

-Doe meer met minder.Dus minder soorten maar in grotere groepen.

-Houd de doorgang naar achter donker,dit geeft dieptewerking.Dus laat straatjes in het donker verdwijnen en zorg voor donkere openingen.

 

In de pauze werden nog enkele leden,die zich hadden ingezet voor de vereniging met het onderhoud van het aquarium in het Amphia in het zonnetje gezet.Degene die niet aanwezig waren hebben wat gemist.Loek bedankt voor je schitterende presentatie en graag tot ziens.En de leden bedankt voor jullie aanwezigheid.

wg Walter Volker