Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

9 Maart verslag contactavond

Lezing Rob van Erkel vissen uit het Malawimeer

 

Zoals gebruikelijk opende Rob de avond. Hij vertelde wat de plannen zijn de komende tijd en hoe de uitslag van de distriktskeuring was verlopen. Aquariumvereniging Daphnia had kosten nog moeite gespaard om deze avond tot een groot succes te maken. Wat het ook zeker was. Wij als vereniging hebben mooie resultaten gehaald bij de keuring. Bart derde Coby vierde Johan en Frans tiende bij de speciaal bakken. Allen gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Daarnaast was het de bedoeling om Piet in het zonnetje te zetten voor jarenlange inzet als actief lid en bestuurslid. Helaas kon dit niet doorgaan wegens ziekte van Piet. Om deze reden ging de presentatie die gepland stond niet door. Daarom had Rob al een paar lezingen meegenomen. Voor de pauze deed Rob een presentatie over het bedreigen van het biotoop van het Malawimeer. Als bedreigingen kunnen genoemd worden de bevolkingsgroei,overbevissing,vervuiling en erosie door ontbossing. Bij overbevissing moet ook genoemd worden het wegvangen van soorten voor de hobby. Hiertegen werd ook een oplossing aangedragen, namelijk het herintrodiceren van deze soorten in het oorspronkelijk biotoop.

 

Na de pauze ging Rob in op een bevolkingsgroep van het Malawimeer. Namelijk de rotsbewonende soorten. Deze worden ook Mbuna genoemd. Die hebben een grote verscheidenheid aan soorten. Hiervan zijn de meesten algengrazers en een enkeling een rover. Al met al een interessante groep voor de aquariumhobby. Als afsluiter werden nog foto`s getoond van een wedstrijd gehouden door Malaifreaks. Er zaten zeer mooie exemplaren tussen. We kunnen het toch een zeer geslaagde avond noemen. Rob bedankt voor deze leerzame avond.

WG Walter Volker