Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

12 Oktober verslagcontactavond

Amerikaanse Cichliden a la carte van Willem Heijns

 

Deze avond was voor de eerste keer op onze nieuwe locatie, te weten Bezoekers Centrum Wolfslaar. Het verzoek van BCW was om de poorten te sluiten als iedereen binnen is. De vraag was ook om de auto`s te parkeren op de parkeerplaats om de rust van de dieren op het terrein niet te verstoren. Uiteraard gaan wij aan deze verzoeken gehoor geven,dus mensen probeer op tijd binnen te zijn.Indien u verlaat bent wilt u dan even op het raam kloppen.Deze avond werd geopend door Peter Snepvangers met allen welkom te heten op het BCW en de maandelijkse mededelingen.Hierna werd het woord gegeven aan onze spreker Dhr Willem Heijns met zijn lezing cichliden a la carte.

 

Willem had diverse keuzes aan onderwerpen en heeft de leden democratisch laten kiezen. Belize werd het eerste onderwerp van vanavond wat reuze interessant was. De temperatuur in Belize ligt tussen de 30 en 35 Gr C en er staan nergens wegwijzers wat de tocht nog avontuurlijker maakte. Je hebt er twee soorten wegen te weten een blackroad en een white road. De witte wegen zijn bestrooid met een laag kalk en op de zwarte ligt alleen zand. Als het hard geregend had waren de zwarte wegen bijna niet berijdbaar en de witte redelijk. Er was een diversiteit aan cichliden te zien van heel klein tot wel 40-50 cm. Willem had een paar van deze jongens mee naar huis genomen om er mee te kweken wat in de meeste gevallen ook gelukt is aangezien hij een passionele cichliden liefhebber is.

Als tweede onderwerp hebben we zijn huis mogen aanschouwen en vooral zijn garage zijn cichlidarium zoals hij dat noemt. Met twee bakken van vier meter en twee bakken van drie meter reuze mooi om te zien natuurlijk,allen voorzien van grote vissen.Maar ook deze liefhebber heeft zijn problemen gehad wat betreft lekken en geklapte ruiten van de vier meter bakken. Achteraf heeft hij gedacht dat het klappen van de ruiten te maken heeft gehad met een of meerdere zandkorreltjes onder de bak.Dus altijd goed opletten en schoonmaken,het kan je een hoop ellende besparen. Deze hobby heeft hem ook een nieuw dak op zijn garage gekost omdat al het hout was gaan rotten door het vele vocht wat vrijkwam. We hebben een grote diversiteit aan cichliden gezien deze avond wat ook voor niet liefhebbers prachtig was om te zien. En zo zat deze eerste avond op het BCW er weer op. We willen Dhr Heijns hartelijk bedanken voor deze leuke avond en zijn inzet. We hopen massal weer te zien op onze volgende avond 9 November met als spreker Ron van Brakel met de bespreking en uitslag van de huiskeuring.

wg Coby Sneller