Let op, opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

Verslag Contactavond 14 September

Met de keurmeester op stap door Jos Hoedeman

 

Na de vakantieperiode breekt voor ons aquarianen weer een drukke tijd aan,er word weer van alles georganiseerd, het aquarium kan vaak weer een opknapbeurt gebruiken en de huiskeuring staat voor de deur.De dagen worden weer korter,buiten valt er weinig meer te doen als de tuin winterklaar maken en blad ruimen. Voor de deelnemers welke aan onze huiskeuring meedoen staat er wel een leuke lezing op het programma,"Met de keurmeester op stap"door Jos Hoedeman. Misschien kunnen zij hun bak nog iets optimaler maken dan hij al was,al is het dan wel een beetje aan de late kant voor een grote verandering natuurlijk.

 

Door Jos werden de getoonde dia`s van commentaar voorzien. Zoals:op wat voor een manier gaat men een aquarium houden,word het een biotoop of een gezelsschapsaquarium. Wat voor soort vissen wil je gaan houden en kunnen ze wel bij elkaar gehouden worden. Hoe ga je om met het inrichten van de bak,waar liggen de sterke punten,hoe ga je de planten optimaal wegzetten. Houd rekening met de bladstructuur en kleur van de gebruikte planten. Zorg dat de electriciteit op een verantwoorde wijze is aangesloten,ect.

Hoewel de getoonde dia`s wat gedateerd waren kon je zien dat wij Hollandse aquarianen toch al decennia-lang mooie aquariums in huis hebben staan,en dat er ten aanzien van het inrichten weinig veranderd is.

wg Peter Snepvangers

 

Attentie voor al onze leden onze contactavonden worden vanaf 12 Oktober 2009 gehouden in het Bezoekers Centrum Wolfslaar (BCW)

Wolfslaardreef 95

4834 SN Breda